У Краматорську в рамках проекту «Прифронтова інспекція» відбулася прес-конференція «Порушення прав людини та корупційні схеми на контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Зайцеве» і «Новотроїцьке»: перші результати моніторингу». У ній взяв участь старший офіцер оперативно-військового відділу Краматорського прикордонного загону Східного регіонального управління Держприкордонслужби Олексій Соломін (на знімку).

 


За його словами, на 1 грудня нинішнього року заплановане відкриття нового контрольно-пропускного пункту в’їзду-виїзду в районі Мар’їнки Донецької області.


Новий КПВВ працюватиме за зимовим часом (9 годин). Його пропускна спроможність становитиме 8 тисяч осіб і близько 2,5 тис. транспортних засобів на добу. Це буде найбільший контрольно-пропускний пункт в’їзду-виїзду в напрямку Донецьк—Курахове.


«Очікуємо після відкриття КПВВ істотного зниження навантаження, що існує на лінії розмежування в цьому напрямку. Насамперед спаде напруження на «Зайцевому» і «Новотроїцькому», — зазначив О. Соломін.
«Ми підключили міжнародні організації, які надають допомогу при облаштуванні КПВВ, включно з пунктами обігріву громадян і станцією техобслуговування», — додав він.

Донецька область.


Фото автора.