На Донеччині відбулася конференція «Ґендерно-обумовлене насильство в умовах воєнного конфлікту на сході України: виклики та інструменти протидії», в якій взяли участь представники обласної влади, Фонду народонаселення ООН в Україні, Українських жіночого фонду та фонду громадського здоров’я, активісти.

На зустрічі було представлено проект, який реалізується Фондом народонаселення ООН щодо посилення гуманітарних відповідей на потреби найбільш вразливих категорій жінок і дівчаток-підлітків в умовах воєнного конфлікту на сході країни, а також засоби зміцнення системи попередження та подолання насильства, забезпечення доступу до послуг з охорони репродуктивного здоров’я.
У рамках круглого столу учасники акцентували увагу на зростанні гендерно-обумовленого насильства на території Донецької області, поділилися думками про шляхи розв’язання цієї проблеми за допомогою громадськості та представників органів влади. Наприкінці зустрічі був представлений план заходів, які проходитимуть із 25 листопада в рамках щорічної акції «16 днів проти насильства» у містах і районах області.

Донецька область.