Представники низки громадських організацій Слов’янська, серед яких ВУТ «Просвіта» імені Т. Шевченка, «Справедливість і розвиток суспільства», «Разом Слов’янськ», «Молодь разом», «Слов’янська січ» і багато інших, зустрілися в Краматорську з керівником Донецької обласної ВЦА Павлом Жебрівським.

 

 


Як пояснили активісти, їх привів намір захистити керівника відділу освіти міськради Вадима Овчаренка. За їхнім переконанням, міський голова Вадим Лях, який переміг на виборах 25 жовтня від Опозиційного блоку, чинить тиск і заважає роботі Овчаренка. У той час, як керівник відділу намагається зміцнювати патріотичну складову городян, міський голова цій роботі перешкоджає.


Павло Жебрівський зазначив, що наказувати що-небудь Вадиму Ляху він не має права. Оскільки є закон про місцеве самоврядування і про повноваження керівника військово-цивільної адміністрації, який закріплює за міським головою самостійність у його діях. «Свою точку зору, безумовно, я висловлю і задекларую. Гадаю, що у нас буде зустріч із Ляхом на цю тему», — зазначив очільник області.

Донецька область.


Фото прес-служби Донецької обласної ВЦА.