Усупереч систематичним заявам влади Дніпропетровщини про постійне зростання обсягів промислового виробництва, вихід економіки із кризи й подальший розвиток підприємств, дані статистики свідчать про протилежне. Порівняно з минулим роком індекс промислової продукції знизився на дев’ять відсотків.


Так, за даними Головного управління статистики, в області в 2,5 разу скоротилося виробництво електроенергії. У шість разів менше було випущено залізничних і трамвайних вагонів. На понад половину зменшилося виробництво автомобільних акумуляторів і шпалер. Загальний спад у металургії становив майже п’ятнадцять відсотків. На третину знизилися обсяги виробництва сталевих труб, на чверть — цегли й бетону. Дванадцять відсотків становить спад у виробництві прокату чорних металів і п’ять — в отриманні залізорудних концентратів. Хімпром втратив майже вісімнадцять відсотків, машинобудування — чотирнадцять.


— Якщо порівнювати плани початку року й суму, яку ми очікуємо за підсумками 12 місяців, то одержимо перевиконання бюджету на 2,2 мільярда гривень, — заявив, незважаючи ні на що, днями голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.


А тим часом знаковим на тлі подорожчання комунальних послуг виглядає зростання втричі випуску електрообігрівачів для приміщень. На п’ять відсотків більше видали на-гора й виробники напоїв і сигарет: а що ще народу робити з такими «перемогами»?