Донецька обласна ВЦА має намір звернутися до Міністерства соцполітики із пропозицією передати реєстрацію волонтерських організацій на обласний рівень. Про це повідомив директор департаменту з питань внутрішньої політики облВЦА Олександр Меланченко (на знімку в центрі) на зістрічі з волонтерами, що відбулася в Краматорську.

 


На рівень області пропонується також передати ухвалення рішень про визнання вантажів, що їх доставляють волонтери, гуманітарною допомогою. Це, за словами Меланченка, означало б реальну децентралізацію.

Учасники зустрічі розглянули положення про Волонтерську раду. Тут же була озвучена ідея Єдиного гуманітарного складу, який необхідно створювати в регіоні під егідою держави.


«По-перше, — пояснив Олександр Меланченко, — у держави уже є мережа соціальних служб. У кожному селі є соцпрацівник, який може зібрати і донести інформацію про першочергові потреби людей. По-друге, жодна громадська організація не може мати більш повних даних, ніж держава. Для цього і потрібний Єдиний державний гуманітарний центр, звідки допомога розподілятиметься по всій області».

 

Донецька область.


Фото Антикризового медіа-центру, м. Краматорськ.