Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики у 2016 році триматиме на контролі виконання підписаного Президентом Закону «Про систему іномовлення України». На цьому, як повідомили інформаційному управлінню апарату Верховної Ради в секретаріаті комітету, наголосила народний депутат Ольга Червакова.


Перший заступник голови комітету зазначила також, що «мультимедійна платформа, іномовлення — це фактично промо-агенція України в світі. І це дуже суттєва допомога українській дипломатії на міжнародній арені, яка нині з усіх сил намагається донести до світових лідерів правду про нашу країну».

 

Довідково 

 

Закон «Про систему іномовлення України» створює правові основи організації та визначає завдання і функції державного іномовлення України, на яке покладаються місія об’єктивного інформування зарубіжної аудиторії про події в Україні, формування і підтримки позитивного іміджу нашої держави у світі, донесення до світової спільноти офіційної позиції України щодо подій та актуальних проблем міжнародного життя.