Рясні снігопади в Дніпропетровську стали першим серйозним випробуванням для команди новообраного градоначальника Бориса Філатова. І хоча комунальники загалом добре впоралися зі своїми завданнями, міська влада не задоволена їхньою роботою.

Так, в. о. першого заступника міського голови Дмитро Погребов вважає, що наявна система занадто громіздка. «Це відбувається тому, що є купа різноманітних організацій, які за це відповідають», — заявив він.
За словами чиновника, сьогодні за прибирання міста відповідають і комунальні служби, і комерційні структури як підрядники й субпідрядники, і ЖЕКи. Проте порядку це не додає. Оскільки немає жодної лінії розмежування відповідальності: хто відповідає за вулиці, хто за двори тощо.
Розв’язання проблеми місцева влада бачить так: місто буде розділено на сектори, а відповідатиме за прибирання кожного одна конкретна організація. Крім того, вартість прибирання кожного сектора буде фіксованою, і дізнатися про неї зможе будь-який городянин. Також, за словами Погребова, гроші на прибирання виділяються вкрай заплутаним способом. Запланована реформа дасть змогу не тільки впорядкувати всі ці процеси, а й, можливо, заощадить чимало бюджетних коштів.

Дніпропетровськ.