В Україні вчора стартував третій раунд додаткової вакцинації проти поліомієліту. Як повідомили «Голосу України» в прес-службі МОЗ із посиланням на заступника міністра Ігоря Перегінця, метою імунізації в рамках реагування на спалах поліомієліту є зупинення передачі поліовірусу. Лише охоплення вакцинацією 95% дітей може зупинити його циркуляцію та забезпечити колективний імунітет, щоб уберегти країну від страшної невиліковної хвороби, зазначає посадовець. Планується, що третій раунд вакцинації триватиме два тижні і охопить усіх дітей віком до 10 років, але зважаючи на епідситуацію із захворюваністю на грип та ГРВІ в країні, він може виявитися тривалішим.


За словами Жана-Луї де Брауера — директора Генерального директорату з гуманітарних питань і цивільного захисту Єврокомісії, яка виділила 900 тис. євро для придбання 4,5 тис. доз ОПВ для проведення третього раунду, «всі області країни вже отримали вакцину, яка є безплатною і безпечною, і готові розпочати третій раунд додаткової імунізації. Кожна дитина від 2 місяців до 10 років в Україні має бути вакцинована проти поліомієліту — це дві краплини заради життя, адже поліомієліт може призвести до паралічу або ж убити».


Як повідомляв «Голос України», кампанію з вакцинації в Україні розпочато у зв’язку з виявленням у вересні 2015 року в Закарпатській області двох випадків захворювання на поліомієліт. Вони були зафіксовані Міністерством охорони здоров’я України і підтверджені ВООЗ.

Київ.