Співробітники Державної прикордонної служби України провели в Одеському морському порту антитерористичні навчання. У них також було задіяно підрозділи Державної служби охорони і служби морської безпеки адміністрації порту.

За легендою навчань диверсійна група потрапила в порт з моря і замінувала плавкран «Сапсан», який стояв біля причалу (на знімку). Потім капітан зазначеного плавзасобу запросив дозвіл на вихід з порту. За задумом умовних диверсантів вибух на плавкрані мав статися в момент проходження Воронцовських воріт, що надовго б заблокувало головний вхід у гавань.
За тривогою було піднято групи швидкого реагування. Вжито оперативних заходів з оточення місця стоянки судна й підходів до нього. Вибуховий пристрій було знайдено й знешкоджено.
Як розповів керівник навчань, начальник відділу прикордонної служби «Одеса» підполковник Микола Лабун, головною метою проведених заходів стало відпрацьовування взаємодії всіх складових системи антитерористичного захисту порту з міжнародним морським сполученням.

Одеська область.

Фото Одеського морського порту.