Керівництво Державного концерну «Укроборонпром» днями побувало на ПАТ «Турбоатом». Саме це підприємство стало одним з перших представників «цивільної» промисловості, які включилися в роботу на державне оборонне замовлення. Після підписання меморандуму між Харківською ОДА й ДК «Укроборонпром» взяти приклад з «Турбоатома» зможе будь-яке підприємство області.


Заступник голови ОДА Марк Беккер наголосив, що головне завдання, яке стоїть нині перед керівництвом регіону, — скоординувати всі дії підприємств концерну «Укроборонпром» і представників підприємств, які працюють у реальних секторах економіки.


— Переконаний, що ця кооперація позитивно вплине на зміцнення виробничих зв’язків і на виготовлення продукції, у тому числі оборонної, яка так необхідна Україні, — сказав заступник очільника облдержадміністрації.


— Ми побували на ливарному виробництві й відзначили глибоку модернізацію, яка дає змогу використовувати цей потенціал для створення принципово інших видів озброєння. Також побачили прогресивне обладнання металообробного виробництва — не багато країн можуть сказати, що в них є таке, — поділився враженнями генеральний директор «Укроборонпрому» Роман Романов.


Він повідомив, що торік у цехах «Турбоатома» відбувалася обробка башт танків для заводу імені Малишева. Співпрацю мають намір лише розширювати. Уже визначено групу харківських фахівців, яка відвідає 10 підприємств «Укроборонпрому» і визначить ті вироби, які зможе випускати й постачати на ці підприємства «Турбоатом».