Торік у рамках програми модернізації морського порту «Южний» було залучено 54 мільйони гривень капітальних інвестицій. Цьогоріч їх сума, за словами начальника адміністрації підприємства Максима Широкова, буде значно більша — 958 млн. грн.


На прес-конференції керівник порту розповів, що гроші використають, зокрема, на придбання основних фондів і капітальне будівництво, у тому числі бази розміщення портового флоту. Однак більшу частину суми — 815 млн. гривень — буде спрямовано на реконструкцію основних засобів: системи пожежогасіння спеціалізованих причалів, морського підхідного каналу та інших об’єктів.


Реконструкція морського підхідного каналу, яка почалася 2014-го, стане підприємству в       1 млрд. гривень. Значні капіталовкладення необхідні й для проекту створення перспективних глибин. Цього року, наголошує керівник «Южного», буде проведено значний обсяг робіт для досягнення глибин у порту до 16 метрів. На порядку денному — будівництво причалу №25, спеціалізованого морського термінала з перевалки зернових і створення судноплавної операційної акваторії цього причалу.

Одеська область.

 


На знімку: начальник адміністрації морського порту «Южний» Максим Широков.

Фото надане морським портом «Южний».