Завершено приймання документів на конкурс з відбору кандидатів на 130 вакантних місць у «Відкритому митному просторі», яке незабаром має запрацювати в Одесі. Надійшло 1 987 заявок, тобто понад 15 осіб на одне місце.

«Це безпрецедентна довіра і я дуже вдячна людям, які подали резюме й повірили нам. Раніше потрапити на роботу до митної служби було практично неможливо: або за знайомством, або за дзвінком, або за гроші. Те, що відбувається нині, — це вже зміна в митній службі», — зазначила керівник Одеської митниці Юлія Марушевська (на знімку).

Резюме надходили з багатьох регіонів, у тому числі 32 — із Криму. За словами Юлії Марушевської усі конкурсанти, серед яких і випускники митних університетів, і юристи, і бійці АТО, володіють англійською мовою.
Далі передбачено три етапи відбору: знайомство у формі відео-інтерв’ю, тестування на знання українського законодавства й співбесіда з членами конкурсної комісії.
Нагадаємо, що за планами керівництва, митниця як державна структура повинна перестати асоціюватися з корупцією, а стати синонімом якісного, європейського сервісу.

Одеська область.

Фото tіmer-odessa.net