В одеському парку Перемоги з’явилася алея із шістдесяти саджанців, присвячена морякам-прикордонникам. З ініціативи ветеранської організації Одеського загону Морської охорони моряки-прикордонники та члени їхніх родин висадили в парку молоді дерева клена, акації й липи (на знімку).

Двоє бійців Одеського загону Морської охорони загинули під час виконання завдань з охорони кордону в зоні антитерористичної операції — старший лейтенант Денис Пєтухов і старший матрос Євгеній Колесніченко. А понад сто морських прикордонників, що побували в зоні АТО, нагороджено урядовими й відомчими відзнаками. Згодом прикордонники загону планують установити на алеї монумент, який увічнить мужність і героїзм побратимів.
— Символічно, що під час закладення алеї зібралися і ветерани, і прикордонники дійсної служби, і зовсім ще юні члени їхніх родин. Такий зв’язок поколінь завжди важливий. Молодь із задоволенням переймає досвід старших товаришів, — каже заступник командира, начальник відділу персоналу Одеського загону Морської охорони Держприкордонслужби України капітан 1-го рангу Володимир Капляр.

Одеська область.

Фото Держприкордонслужби України.