Учасники камерного оркестру Тернопільської обласної філармонії вирішили провести серію концертів під назвою «Зцілення музикою».

За словами керівника та диригента оркестру Андрія Голодриги, якому й належить ідея створення цього проекту, нині в державі відбуваються складні соціальні, політичні та економічні процеси. Військові дії, стрімке зростання цін на харчові продукти та комунальні послуги, а особливо проблеми медичної галузі, зокрема і здорожчання ліків, спонукали тернопільських філармонійців лікувати людей з допомогою музики.
Адже науковці довели, що кожен музичний інструмент має свій особливий ритм, а відповідно — цілющі властивості. Так, скрипка допомагає пізнати себе та інших людей, барабани покращують сердечний ритм. Позитивний вплив на ритм серця дає і арфа. Флейта відповідає за легені, прерогатива віолончелі — нирки. Саксофон впливає на сексуальну енергію. Фортепіано покращує роботу щитовидної залози. Орган додає сил, наповнює енергетикою, впливає на хребет. Він — своєрідний зв’язок енергій: від Землі до Космосу. Недарма орган використовують у храмах — місцях, де відбувається спілкування людини з Богом.
До слова, камерний оркестр Тернопільської обласної філармонії був заснований у 2001 році. Художнім керівником та диригентом оркестру тоді став випускник Львівської національної музичної академії імені М. Лисенка Сергій Черняк. Далі колектив очолювали Мирослав Кріль, Сергій Приймак, Юрій Кульчицький. Після окупації частини сходу країни диригентом повертається тепер уже біженець з Луганської області засновник колективу Сергій Черняк.
Нині за керівництво колективом узявся призначений торік випускник Львівської національної музичної академії імені М. Лисенка Андрій Голодрига. Під час першого концерту з циклу «Зцілення музикою», що днями відбувся в Тернопільській обласній філармонії, линула музика Й. Баха, В. Моцарта, 
А. Вівальді, Е. Гріга, В. Бойса та інших відомих композиторів.

Тернопільська область.