Адміністрація морських портів України й компанія «МВ Карго» підписали договір про реалізацію двох партнерських проектів з будівництва зернового термінала в морському порту «Южний» Одеської області.

За договором компанія «МВ Карго» виступає в ролі девелопера й зобов’язується побудувати спеціалізований морський термінал з перевалки зернових вантажів і продуктів їх перероблення, а також причал № 25 в акваторії морського порту «Южний». Передбачувана пропускна спроможність першої черги будівництва нового термінала становитиме до 5 млн. тонн, а друга передбачає збільшення потужностей ще на 2—4 млн. тонн.
Адміністрація морських портів України зі свого боку забезпечить створення судноплавної операційної акваторії причалу № 25 і судноплавного підхідного каналу до цього причалу. Глибини в акваторії причалу й у каналі будуть доведені до 16 метрів. Орієнтовно будівництво зернового термінала коштуватиме 104 млн. доларів, а днопоглиблювальні роботи — приблизно 50 мільйонів.
«За нашими розрахунками, у результаті реалізації проекту бюджети всіх рівнів одержать понад 300 млн. гривень у вигляді податкових відрахувань на рік, буде створено приблизно 350 робочих місць», — зазначив директор «МВ Карго» Олександр Примак.
Будівництво нового зернового термінала планують закінчити до 1 вересня 2018 року, а днопоглиблювальні роботи будуть виконані вже до лютого 2018-го.

Одеська область.

 

 

Директор «МВ Карго» Олександр Примак (ліворуч) і керівник ДП «АМПУ» Андрій Амелін підписують договір.

Фото прес-служби АМПУ.