У місцевих бюджетах на Донеччині на потреби дитячого оздоровлення та відпочинку передбачено понад 5,5 мільйона гривень. Це трохи більше, ніж у попередньому році, але в чотири рази менше, ніж обсяг фінансування на ці цілі з обласного бюджету. Про це повідомила начальник управління у справах сім'ї та молоді обласної державної адміністрації Лілія ЗОЛКІНА.

 

"Найменше коштів на оздоровлення передбачено в бюджетах Торецька -- 20 тис. грн., Новогродівки -- 32 тис. грн., Вугледара -- 50 тис. грн. Також недостатній обсяг передбачено в таких районах, як Костянтинівський -- 50 тис. грн., Красноармійський -- 50 тис. грн., Добропільський -- 60 тис. грн.", -- зазначила начальник управління на засіданні колегії облдержадміністрації.

 

Голова ОДА Павло ЖЕБРІВСЬКИЙ вважає таку практику неприпустимою. "Оздоровлення дітей -- одне з основних завдань обласної влади. Неприпустимо виділяти такий малий обсяг фінансового ресурсу на оздоровлення", -- наголосив керівник області.

 

Цього року в регіоні розраховують оздоровити майже 93 тисячі дітей. Втім, є і проблеми -- наприклад, із закладами, розташованими у Мангуському районі на узбережжі Азовського моря. Літні табори належать Маріупольському заводу важкого машинобудуванняДонецькій залізницідержавному підприємству "Красноармійськвугілля", які зараз не вкладають кошти в їх підготовку до сезону. Крім того, в області мешкають понад 700 тисяч переселенців, чиї діти також потребують оздоровлення.

 

Леонід ВАСИЛЕНКО.

 

Донецька область.

 

Голос України