У Луцьку може з’явитися вулиця (парк чи сквер) імені 51-ї окремої механізованої бригади. Зверненя з такою вимогою набрало необхідну кількість голосів на сайті місцевих петицій. Його автором є відомий правозахисник Василь Нагорний, який уже понад рік захищає бійців цієї бригади від судових переслідувань за нібито дезертирство.

«Ми повинні берегти пам’ять про бійців, яких першими призвали за мобілізацією і які ціною свого життя зупинили окупантів. 51-ша ОМБр складалася переважно з простих хлопців з сіл та міст нашої (і не тільки) області, яких не підготовлених і без амуніції зі старою військовою технікою відправили на схід. Певен, що заслуговують на вічну пам’ять і повагу 98 бійців (цифри з Книги пам’яті) цієї бригади, які загинули з квітня по жовтень 2014 року, а також ті, кого досі чекають родини. Ті, хто не відступив перед «Градами», вижив у численних котлах, штурмував Савур-Могилу, пережив знущання в полоні, залишився інвалідом, носить у тілі осколки та через посттравматичний синдром досі воює», — пише автор петиції. Також він зазначає, що надто багато політиків і генералів хотіли прикрити зраду 51-ю бригадою. За його словами, бригаду ліквідували, але пам’ять не ліквідують: «Хай назва вулиці буде частинкою тієї пам’яті. Коли наші внуки запитають, на честь кого названо цю вулицю, нам буде їм що відповісти».
Створити сайт 51-ї ОМБр пропонує на своїй сторінці в Фейсбуці майор запасу Олег Кобилинський. Мета сайту — об’єднати військовослужбовців бригади та разом донести до громадян України правду про бойовий шлях, історію та героїчні вчинки наших побратимів.
Зазначимо: тема 51-ї ОМБр є болісною для волинян. Бригаду, котра базувалася у Володимирі-Волинському і бійців якої першими кинули в зону АТО, пройшла всі гарячі точки, а згодом її звинуватили у дезертирстві. Указом Президента 51-шу ОМБр було розформовано, а на її основі створено 14-ту бригаду.

Волинська область.