Півтора мільярда гривень (1 млрд. 517,2 млн. грн.) перерахували платники податків Вінниччини до зведеного бюджету протягом трьох перших місяців нинішнього року, майже на триста мільйонів гривень більше у порівнянні з таким само періодом 2015-го.

 

Левова частка із зібраних грошей (873,4 мільйона гривень) залишилася у місцевих бюджетах. Вони отримали коштів більше, ніж торік, на 28 мільйонів гривень. Решта податкових платежів переказано до державної скарбниці. Начальник управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Руслан ОСМОЛОВСЬКИЙ, який оприлюднив наведені вище цифри, пояснює причини зростання платежів позитивною динамікою сплати податку на доходи фізичних осіб та земельного податку. За його словами, місцеві «скарбниці» збільшено надходження коштів від акцизного податку з реалізації товарів у роздрібній торгівлі. Керівник фіскальної служби також звертає увагу на підвищення свідомості платників податків у сплаті платежів та посиленню заходів з детінізації економіки.

 

За підсумками першого кварталу бюджети з власних та закріплених доходах виконали 98,9 відсотка місцевих рад краю, це 689 сільських, селищних, міських (міст районного значення) територіальних громад. Кількість рад, де справилися з наповненням «скарбничок» зросла на 121 у порівнянні з минулорічним показником.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України