Чернівецький міський голова Олексій КАСПРУК запропонував забезпечити всіх чернівчан та гостей міста безплатним проїздом у тролейбусах. "Говоритимемо з депутатами про можливість пуску такого проекту в Чернівцях. Озвучуватиму своє бачення та розрахунки. Ціна питання -- 40 млн. грн.", -- повідомив він.

 

На знімкучернівецький тролейбус.

Фото з сайту ymtram.mashke.org

 

Посадовці міської ради вивчали питання запровадження цього проекту в країнах Прибалтики. Безплатний проїзд у громадському транспорті там діє у містах із населенням до 300 тисяч осіб для підвищення інвестиційної та туристичної привабливості.

 

У Чернівцях планують повністю змінити правила проїзду в громадському транспорті. Виділивши майже 40 мільйонів гривень із міського бюджету, в обласному центрі можна забезпечити безплатний проїзд у тролейбусах для всіх мешканців та гостей міста.

 

Інший проект передбачає надання адресної допомоги пільговикам для проїзду в громадському транспорті. Цей варіант -- дешевший, на його втілення необхідно майже 23 мільйони гривень. Згідно з його умовами, пільговим категоріям чернівчан щоквартально виділятимуться кошти у розмірі 200 гривень для проїзду в громадському транспорті. Проте решті мешканцям доведеться платити за проїзд.

 

Сергій СУЛИМА.

 

Чернівецька область.

 

Голос України