На початку року стартував капітальний ремонт Ізмаїльського морського вокзалу — однієї з візитівок міста, яку туристи, які прибувають по воді, бачать у першу чергу.

 

З моменту будівництва термінала, понад сорок років тому, ремонту тут не було. Проектна вартість реконструкції, яку фінансує ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ), становить 25,55 млн. грн. У цей час здійснюється демонтаж старих конструкцій і внутрішніх оздоблювальних матеріалів. Керівництво Ізмаїльської філії АМПУ стверджує, що одне із пріоритетних завдань — створення нормальних умов для роботи персоналу.


За словами начальника Ізмаїльської філії АМПУ Олександра Істоміна, увага приділятиметься не стільки внутрішнім оздоблювальним роботам, скільки відновленню систем тепло- і енергопостачання, кондиціювання приміщень, пожежної сигналізації та відеоспостереження. Також основний обсяг робіт включає відновлення фасаду, що дасть можливість зробити будівлю морського вокзалу більш респектабельною. Для оздоблення застосовуватимуть сучасні фасадні системи.


Роботи планується закінчити під кінець року.

Одеська область.