Неабиякий інтерес викликала у багатьох інформація про відродження фестивалю-реконструкції у славному Хотині, яка з'явилася нещодавно у мережі Інтернет.

 

На знімку: такий вигляд мала реконструкція лицарського поєдинку
на фестивалі "Середньовічний Хотин".

 

Фото Максима КОЗМЕНКА.

 

Легендарна фортеця на Дністрі неодноразово відкривала туристичний сезон видовищними фестивалями "Битва націй""Середньовічний Хотин". Та ось уже два роки, як лицарі у бойових обладунках під стінами стародавнього замку не з'являлися.

 

 Організатори заходу -- представники Асоціації історичних реконструкторів середньовіччя -- підтвердили, що цьогоріч "Середньовічний Хотин" не проводитиметься. Але висловили сподівання, що в майбутньому він усе-таки повернеться до фортеці.

 

Приємною є новина, що після дворічної перерви повертається "Бессарабський колорит" -- фестиваль, який устиг здобути популярність в Україні. Як повідомив начальник відділу культури Хотинської райдержадміністрації Юрій МАРКО, проведення цього колоритного фольклорного дійства заплановано на 24--26 червня. Передбачено різножанрову конкурсну програму, крім того -- майстер-класи, виставки, семінари, лекції, екскурсії, а також конкурс на кращий народний костюм.

 

Сергій СУЛИМА.

 

Чернівецька область.

 

Голос України