Повнорозмірний макет автомата Калашникова АКС-47 для практичних занять під час уроків «Захист Вітчизни» передали Новоукраїнській ЗОШ №3 волонтери благодійного фонду народного депутата України Станіслава Березкіна «Добротвір». Це вже другий такий подарунок для старшокласників Новоукраїнки. Торік макет АКС-47 передали Новоукраїнській ЗОШ №6.

 

 

Поштовхом до таких кроків стало проведення з ініціативи народного депутата Станіслава Березкіна в багатьох районах Кіровоградщини військових навчань для молоді «Любиш Україну — вчись перемагати!».


«Під час навчань ми познайомилися з багатьма старшокласниками, які мріють захищати Україну й хочуть готуватися до цього, — розповів керівник фонду Андрій Малик. — Серед них — дев’ятикласник новоукраїнської школи №3 Денис Прокопов (на знімку ліворуч). Хлопець сказав, що хоче в армію і, коли йому виповниться 18 років, піде захищати Україну. Денис попросив Станіслава Березкіна придбати для школи макет зброї. Адже школярі ніколи навіть не тримали її в руках. Хлопець був дуже наполегливий, телефонував декілька разів, цікавився, чи не забули про обіцяне... На жаль, війна на сході триває. Ще кілька років тому ми не думали про те, що будемо дарувати такі подарунки. Але сьогодні володіти зброєю — це головне завдання, особливо для хлопців».


Школярам також передали брошури «Що варто знати юнацтву в непростий час», видані за сприяння народного депутата для навчальних закладів.


Для вивчення предмета «Захист Вітчизни» передбачено півтори години на тиждень, однак, бідкаються вчителі, є проблема з практичним боком навчання. Адже, незрозуміло з яких міркувань, зі шкіл повністю вивезено не лише будь-яку зброю, а й інше військове приладдя.


«Учні дуже зацікавлені в отриманні воєнних навичок, але фактично ми подаємо лише теоретичний матеріал. Дуже допомагає нам диск із військовими відеоуроками для молоді, які благодійний фонд передав раніше. Але відтепер учні зможуть ще й потримати в руках зброю, — задоволений викладач предмета «Захист Вітчизни» вчитель Олександр Юренко. — У нас є належні умови для зберігання: спеціальна кімната, сейф, сигналізація.

Школа не має власного тиру, добре, що раз на рік усі старшокласники району виїжджають на стрільбища в Малі Байраки. Там обладнано спеціальний тир».

Кіровоградська область.


Фото Першої електронної газети.