Неабиякий інтерес викликала в багатьох інформація про відродження фестивалю-реконструкції у славному Хотині, яка з’явилася нещодавно в мережі Інтернет. Легендарна фортеця на Дністрі не раз відкривала туристичний сезон видовищними фестивалями «Битва націй», «Середньовічний Хотин». Та ось уже два роки, як лицарі у бойових обладунках під стінами стародавнього замку не з’являлися.

 

Організатори фестивалю — представники Асоціації історичних реконструкторів Середньовіччя — повідомили, що цьогоріч «Середньовічний Хотин» не проводитиметься. Але висловили сподівання, що в майбутньому він усе-таки повернеться до фортеці.


Приємною є новина, що після дворічної перерви повертається «Бессарабський колорит» — фестиваль, який встиг здобути популярність в Україні. Як повідомив начальник відділу культури Хотинської райдержадміністрації Юрій Марко, проведення цього колоритного фольклорного дійства заплановано на 24—26 червня. Передбачено різножанрову конкурсну програму, крім того — майстер-класи, виставки, семінари, лекції, екскурсії, а також конкурс на кращий народний костюм.

Чернівецька область.

 


На знімку: реконструкція лицарського поєдинку на фестивалі «Середньовічний Хотин».


Фото Максима Козменка.