Прикордонники Донецького загону, які виконують бойові завдання поблизу Маріуполя, є активними учасниками громадських заходів у приморському місті. Не стало винятком і святкування Дня вишиванки. Вартові кордону долучились до містян і гостей та пройшли колоною центральними вулицями.

Національний одяг, традиційні прикраси, повсюди українські прапори, милозвучна українська пісня та щасливі усмішки маріупольців — це лише окремі елементи зі святкування параду вишиванок. Хоча частина території Донеччини й досі перебуває під окупаційною владою проросійських сил, це не завадило тисячам городян прийти у вишиванках та вкотре показати, що Маріуполь — це Україна, це місто вільних та свідомих людей.
До урочистої ходи долучились представники обласної та міської влади, військові різних структур. Прикордонники Донецького загону та військовослужбовці ОТУ «Маріуполь» пройшлися зі стягами в руках. На кітелях військовослужбовців можна було помітити квітки соняшника — як символу життя, здоров’я та процвітання України. Кожного бійця за руку тримали школярі у національному вбранні. Після закінчення ходи на всіх учасників чекали майстер-класи від місцевих майстринь вишивки, польова кухня, справжній куліш та яскраві виступи творчих колективів.
«Вишиванкова хода — це не просто святковий парад, це передусім єднання тих людей, які душею і серцем з Україною, які поважають і пишаються славними традиціями української нації, які горді своєю державою», — зазначив начальник відділу персоналу Донецького загону Руслан Цапюк.

Світлана САВЧУК, прес-секретар Донецького прикордонного загону.

Маріуполь
Донецької області.

 

 

На знімку: військовослужбовці Донецького прикордонного загону відсвяткували День вишиванки разом із місцевими мешканцями.

Фото автора.