Ще один житловий будинок за програмою "Доступне житло" споруджено на Вінниччині -- у райцентрі Томашпіль новоселами стали восьмеро сімей, четверо з них -- учасники АТО.

 

Ключі новоселам вручили голова Вінницької обласної ради Анатолій ОЛІЙНИК та керівник ОДА Валерій КОРОВІЙ. За словами Валерія Коровія, регіональна програма "Доступне житло" передбачена насамперед для працівників бюджетної сфери. Охочі взяти в ній участь сплачують 60 відсотків вартості квартири, їм надають кредити з терміном повернення до 15 років під три відсотки річних. Решту коштів акумулює Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву за рахунок відрахувань із державного та місцевих бюджетів і розраховується з будівельними організаціями. Упродовж 2015-го у районах області участь у програмі взяли 180 мешканців краю.

 

Для жителів сільських населених пунктів діє програма "Власний дім". В обласному центрі для бюжетників діє програма "Муніципальне житло". Упродовж п'яти років збудовано три будинки загальною кількістю понад чотириста квартир, нині тривають роботи на спорудженні декількох будинків на 207 квартир.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України