П'ятсот літрів спиртних напоїв, розлитих у пляшки з етикетками відомих світових брендів, вилучили працівники поліції у прикордонному місті Могилів-Подільський на Вінниччині. Їх перевозив мікроавтобусом 26-річний місцевий житель.

 

За інформацією в.о. начальника Головного управління поліції у Вінницькій області Юрія ПЕДОСА, алкогольна продукція була без акцизних марок та відповідних документів. Слідчі встановлюють походження горілчаних виробів, місце їх виробництва та кому вони передбачалися, а також осіб причетних до оборудки. За попередніми підрахунками, вартість вилученої продукції становить понад сто тисяч гривень.

 

-- У діях правопорушників вбачаються ознаки злочинів, передбачених ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ст. 201 КК України (контрабанда), -- зазначив Юрій Педос. -- Усі матеріали направлені у прокуратуру області для прийняття процесуального рішення.

 

Нагадаємо, у середині травня в Оратівському районі правоохоронцями вилучено 15 тонн (!) спирту, що знаходився у ємкостях непрацюючого заводу з виготовлення дріжджів. За інформацією прес-служби прокуратури Вінницької області, накладено арешт на обладнання для виробництва горілчаних виробів.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України