Учора Приморський районний суд м. Одеса визначився із запобіжним заходом щодо першого заступника голови Миколаївської ОДА, Героя України Миколи Романчука. Йому  призначили взяття під варту на 60 діб з правом внесення застави у розмірі       5 млн. 512 тис. грн. При цьому захист просив обмежитися домашнім арештом. Напередодні суду Романчук зник з Одеської лікарні, де проходив обстеження та лікування, проте зранку з’явився до суду.


Нагадаємо, 3 червня під час спецоперації СБУ та військової прокуратури за вимагання хабара в особливо великому розмірі (йдеться про 90 тисяч доларів) було затримано чотирьох посадовців, серед яких і Микола Романчук.

Гроші вимагалися за дозвіл на розробку вапнякового кар’єра в Єланецькому районі. Під час обшуку під будинком Романчука виявлено тунель, де зберігалися велика сума валюти, золото, а також набір нагород нацистської Німеччини. Перше судове засідання завершилося безрезультатно: запобіжного заходу судді обрати не змогли, а стан здоров’я Романчука погіршився, його було госпіталізовано.

Миколаївська область.