У суботу, 11 червня, у селі Богданівка Яготинського району на Київщині відбудеться V Всеукраїнський сільський фестиваль народної творчості «Катеринина пісня», присвячений пам’яті народної художниці України Катерини Білокур.


Мета фестивалю — популяризація художньої та епістолярної спадщини Катерини Білокур, а також пошук, виявлення, дослідження, запис та відтворення на сцені кращих зразків фольклорно-етнографічного мистецтва (пісень, звичаїв та обрядів), розвитку народних традицій у галузі малярства та інших видів народної творчості.


Акція не має вікових обмежень, учасниками можуть бути і діти, і пенсіонери. Переможці визначаються за номінаціями:


1) первинний фольклор (автентичні фольклорні гурти, окремі виконавці);


2) вторинний фольклор (хори, вокальні ансамблі та виконавці з народною манерою співу);


3) авторська пісня, дотична до тематики фестивалю;


4) гра на бандурі.


У рамках фестивалю експонуватимуться роботи художників, вироби народних майстрів. Кращі авторські роботи буде відзначено дипломами.


Богданівка — батьківщина Катерини Білокур, отже, фестиваль почнеться з відвідування меморіального музею-садиби славетної художниці, колективного сплітання Вінка пам’яті Катерини.


На участь у фестивалі подали заявки 30 колективів та окремих виконавців з Київщини, Чернігівщини, Черкащини та Полтавщини (кордони цих чотирьох областей, власне, неподалік Богданівки). Початок фестивалю о 9.00.


Вл. інф.