Двадцять мільйонів гривень виділила Вінницька міськрада на ремонти й утеплення загальноосвітніх шкіл. Протягом трьох останніх років видатки на підготовку освітніх закладів до нового навчального року зросли удесятеро.


— Ще жодного разу загальноосвітні заклади міста не отримували з бюджету на ремонт стільки коштів, як нині, — 20 мільйонів гривень, — каже міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Така можливість з’явилася завдяки процесам децентралізації. Міська влада почала спрямовувати також більші суми на потреби дошкільних закладів.


На підтвердження сказаного очільник міста навів такі цифри. У 2014-му на поліпшення умов для навчання школярів вдалося віднайти два мільйони гривень. Торік сума становила дев’ять мільйонів. Нині — 20 мільйонів. Удвічі більше порівняно з минулим роком отримають дошкільні заклади — 16 мільйонів гривень. «Капітально ремонтуємо дахи, здійснюємо заміну вікон і дверей, проводимо благоустрій територій, — продовжує Сергій Моргунов. — Обов’язково закуповуємо нове обладнання для їдалень і кухонь, бо якісне харчування — це здоров’я наших дітей».


Міський голова спілкувався з журналістами на подвір’ї школи №34 обласного центру. Тут він ознайомився з тим, як майстри виконують роботи із зовнішнього утеплення стін будівлі. Завершити їх планують до початку нового навчального року.


У сусідній школі № 35, де також побував керівник міста, запланували капітальний ремонт даху з утепленням. Торік тут замінили 77 вікон. У 2017-му здійснять утеплення фасаду. А ось у школі № 16 ремонтні роботи проведуть за кошти американських інвесторів. Тут теж утеплять фасад, замінять старі дерев’яні вікна та двері. Поруч з головним входом встановлять пандус. Окремі роботи виконають всередині приміщення, зокрема, перепланують і відремонтують роздягальні, а в спортзалі буде нова система освітлення. На утеплення приміщення плавального басейну кошти у сумі 1,3 мільйона гривень надасть міськрада.

Вінниця.