У Вінниці затримали лікаря одного з медичних закладів, який вимагав у бійця АТО 1300 доларів за оформлення довідки, необхідної для встановлення йому третьої групи інвалідності.

 

Демобілізований повідомив про це правоохоронцям. Після передачі названої суми медика затримали на робочому місці. Йому вручили повідомлення про підозру за попередньою кваліфікацією ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури області.

 

Крім того, оперативники Служби безпеки України у Вінницькій області провели сім санкціонованих обшуків -- у приміщенні медико-санітарної експертизи, де оформляють групи інвалідності, та у квартирах і будинках її окремих працівників. Такі обшуки потрібні для встановлення "ланцюжка" передачі грошей. Адже рішення про встановлення групи інвалідності приймають у МСЕК на підставі медичних довідок, які видають лікарі. "Під час обшуків вилучено 35 тисяч гривень і шість тисяч доларів США", -- повідомили у прес-службі УСБУ.

 

Як дізнався кореспондент "Голосу України", демобілізований боєць, в якого вимагали гроші, добровольцем пішов у зону бойових дій. Під час виконання бойового завдання отримав важке поранення. Тривалий час провів на лікарняному ліжку. Переніс дев'ять хірургічних операцій, однак кисть руки не вдалося врятувати.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України