Таку інформацію днями на прес-конференції оприлюднила голова Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я Лариса Канаровська. За її словами, в системі охорони здоров’я Києва є величезна кадрова проблема.


«У лікарнях працює багато пенсіонерів. Молодь не хоче йти на роботу через низькі зарплати. Адже сьогодні молодий лікар приходить на роботу, а там зарплата 1800 грн. Невдовзі ми залишимося взагалі без лікарів і медсестер», — повідомила вона.


Також вона наголосила й на проблемах із забезпеченням сучасною медичною технікою лікарень інтенсивної терапії, створення яких задекларувала КМДА, а також проблеми з оплатою медустановами комунальних послуг у зв’язку з підвищенням тарифів.


«Заборгованість в одній із столичних лікарень становить понад 150 тис. грн. Згодом її можуть визнати неплатоспроможною, а погасити борг їй допоможе якийсь «багатий буратіно». Як наслідок лікарня стане приватною. А отже, і лікування в ній буде платним», — підсумувала Лариса Канаровська.


Своєю чергою присутній на заході голова Київської крайової організації Всеукраїнського лікарського товариства Даніель Карабаєв заявив, що для вирішення цих питань необхідно, щоб народні депутати якнайшвидше проголосували за законопроект про реформування системи охорони здоров’я, який нині зареєстровано у парламенті.


«Ми чекаємо на ухвалення закону про лікарське самоврядування, щоб лікарі могли впливати на політику держави у сфері охорони здоров’я. Сподіваємося на ухвалення закону про медичне страхування», — повідомив він.