Відділення штучної нирки відкрили в гірському райцентрі Міжгір’я. Це шосте сателітне таке відділення в області. «Незабаром такий само заклад має з’явитися і в Іршавському районі», — обіцяє головний лікар Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака (до якої належить і Міжгірське відділення) Юрій Яцина.

Одинадцятеро пацієнтів постійно обслуговуватимуться тут, на Верховині, повідомили «Голосу України» у прес-центрі ОДА. Приміром, Іван Юрик шостий рік потребує гемодіалізу. Допоки відділення в Міжгір’ї не було, йому доводилося тричі щотижня їздити до Ужгорода. А це туди й назад — триста кілометрів. «Квиток на автобус в один бік коштує 50 гривень — дорого. Та вибору не було: я не можу жити без гемодіалізу, — каже пацієнт. — До того ж у дорозі мушу проводити по шість годин на день, а ще й сама процедура триває чотири години. Ось і порахуйте. Здається, що півжиття минуло так. Тому навіть передати не можу, з яким нетерпінням такі, як я, жителі району очікували відкриття цього відділення».
На капремонт реанімаційного відділення Міжгірської райлікарні для облаштування відділення гемодіалізу та штучної нирки протягом останніх двох років витратили 220 тисяч гривень.
Голова ОДА Олександр Ледида констатує: «Традиційно медицині приділяємо найбільшу увагу — в новому бюджеті області саме на цю сферу закладена левова частка коштів. Намагаємося забезпечити краян якісним лікуванням. Міжгірське відділення штучної нирки стало другим у гірській частині області — таке сьогодні працює і в Рахові. На часі також створення сучасних діагностичних центрів для профілактики та ранньої діагностики захворювань».
 
Закарпатська область.
На знімку: у новому відділенні штучної нирки.
Фото надано прес-центром ОДА.