Очільник Дніпра Борис ФІЛАТОВ анонсував продовження будівництва підземки. На своїй сторінці у Facebook він повідомив, що представники турецької компанії Limak привезли узгоджений контракт.

 

Фото
прес-служби міськради.

 

Міський голова також опублікував у соцмережі знімок, на якому тримає в руках товсту папку. "Ця величезна книга -- не "Великий енциклопедичний словник", а наш контракт", -- написав очільник міста. Офіційно документи підпишуть 28 липня. На цю подію Борис Філатов у Facebook запросив пресу.

 

Як повідомляє прес-служба міськради, за право будувати метро в Дніпрі змагалися чотири компанії -- вітчизняна, а також з ІталіїКитаю та Туреччини. Найменшу вартість контракту запропонувала остання20 липня спливає термін, коли за правилами ЄБРР та Європейського інвестиційного банку Туреччина мала передати узгоджені документи Дніпру.

 

Компанія Limak протягом 90 днів мала отримати ліцензію згідно з українським законодавством, відкрити офіс у Дніпрі на вимогу міської влади, зареєструвати своє представництво, стати на податковий облік, підписати контракт. Крім того, турецька сторона мала надати гарантію виконання робіт -- передати пакет документів, що й було зроблено вчора. Щоб звірити документи, потрібно кілька днів.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України