«Професійне ядро української поліції вихолощене, я особисто не знаю жодного професіонала з діючих працівників поліції, який міг би розкрити вбивство Павла Шеремета». Таку заяву Геннадія Москаля розповсюдила прес-служба голови Закарпатської ОДА. Насамперед він висловив щирі співчуття рідним і близьким Павла Шеремета. «Я знав його особисто, ми не раз спілкувалися на різноманітні теми, необов’язково для преси. Розумна, розсудлива, інтелігентна людина, — каже керівник області. — Павло Шеремет (як і «Українська правда» загалом) давав реальну картину того, що відбувається в країні, а це багатьом не подобалося. Тут і слід шукати причини злочину. Сам факт якого — показник того, що з криміногенною ситуацією відбувається щось зовсім не те.
Це вже друге замовне вбивство провідного журналіста «Української правди». Але якщо для розслідування злочину проти Георгія Гонгадзе по гарячих слідах не було політичної волі (вона з’явилася тільки в 2005-му), то тепер політична воля є, але немає висококласних слідчих і оперативників. Професійне ядро української поліції вихолощене так званою реформою, — стверджує генерал-лейтенант міліції Г. Москаль. — Під гаслами «всіх люструвати й гнати в шию» правоохоронні органи залишили без професіоналів. Зате бандитів, розбійників, убивць ніхто не люстрував, вони так і залишилися на своїх місцях».
Як зазначає Г. Москаль: «Дуже хочу, щоб убивць Павла Шеремета затримали й притягнули до відповідальності, сподіваюся, що це буде зроблено». 
Г. Москаль продовжує свою аргументацію таким словами: «Загальна картина з криміногенною ситуацією в Україні й тими, хто має її контролювати, сумна. Згуладзе поїхала геть, Деканоїдзе поїде вслід за нею, а ми залишимося тут із «холодним літом 2016-го», нерозкритими замовними злочинами й непрофесійною поліцією...»

Закарпатська область.