Менше місяця не дожив до мобілізації старший солдат 53-ї механізованої бригади 27-річний Олег ГРАБЧАК. Він загинув під час мінометного обстрілу біля села Зайцеве Донецької області. Поховали відважного захисника країни на кладовищі в рідному містечку Липовець на Вінниччині.

 

На знімку:

 

Олег ГРАБЧАК, за словами побратимів,
рахував дні до мобілізації:
хотів швидше повернутися додому
і запропонувати коханій дівчині руку і серце

 

-- Олег мав намір одружитися після повернення додому, -- каже, втираючи сльози, знайома батьків загиблого Вікторія ТЕРЛЕЦЬКА. -- Вже інші музики йому грають. Кохана дівчина вбита горем. Батько ледве тримається, бо переніс два інфаркти, мати всі сльози виплакала, брат і сестра почорніли від горя. Будь вона проклята, ця війна...

 

Сусіди, знайомі дуже гарно відгукуються про сім'ю ГРАБЧАКІВ. Кажуть, батьки порядні й дітей такими само виховали. Наголошують, що Олег був надзвичайно щирою і совісною людиною. До мобілізації працював слюсарем у газовій конторі. Його колега по роботі Василь ГОНЧАР розповів, що в колективі його знають не тільки як умілого спеціаліста. "Він нікому і ніколи не відмовив у допомозі, -- зауважує Василь Гончар. -- Цього в школі не навчать. Таким треба народитися. Не вистачатиме його дотепних жартів..."

 

Прощалися із бійцем на центральній площі райцентру Липовець. Віддати данину шани прийшли майже тисяча людей. Труну з тілом від батьківського будинку несли на руках. Люди створили живий коридор і стали на коліна. З фотографії, яку тримали попереду процесії, на них дивився усміхнений молодий хлопець. Хто її бачив, не міг стримати сліз.

 

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким сміливого бійця, який своє молоде життя віддав за незалежність держави.

 

Віктор СКРИПНИК.

Фото надано автором.

 

Вінницька область.

 

Голос України