Після чотирьох років перерви вінницький футбольний клуб «Нива-В» знову дебютував на професіональному рівні. У матчі на Кубок України вінничани взяли гору над хмельницьким «Поділлям» — 3:1.
За підсумками попереднього сезону команда виборола право виступати у Другій лізі чемпіонату країни. Як стверджує почесний президент клубу Василь Вовк, завдання команди на цьому етапі — закріпитися у другому дивізіоні, а далі добиватися виходу до Першої ліги.
На думку очільника, нинішньому складу це до снаги. Адже в «Ниві-В» є гравці з досвідом виступів у Прем’єр-лізі. Дмитро Загалевич грав за донецький «Шахтар» і дніпровський «Дніпро», Максим Бабійчук, Євген Ключик виступали в запорізькому «Металурзі», Дмитро Момотенко — в «Чорноморці» (Одеса») і «Дніпрі», Денис Бобович — у донецькому «Металурзі». Капітан — найдосвідченіший гравець 35-річний камерунець Нгаха Колінс. Він виступав за луганську «Зорю» й алчевську «Сталь».
Тренер «Ниви-В» Юрій Солов’єнко відзначив значну роль у перемозі команди дванадцятого гравця — вболівальників, котрі заповнили трибуни стадіону вщерть. Біля білетних кас, як і в далекі добрі часи, знову виникли черги. Нагадаємо, що найвищим досягненням вінницької команди був вихід до фіналу Кубка країни. Нагорода — участь у турнірі Кубка володарів кубків європейських країн 1996 року.

Вінниця.