На Дніпропетровщині вже понад двісті сімей переселенців, в яких народилися діти, отримали допомогу від Фонду Вілкула «Українська перспектива».


«За два роки Фонд Олександра Вілкула, народного депутата від «Опозиційного блоку», надав підтримку понад 100 тисячам людей у 45 містах України. Зокрема, на Дніпропетровщині допомогу отримали понад двісті сімей переселенців, в яких народилися діти. Молоді батьки отримали набори, в які входять предмети гігієни, дитяча косметика та інші засоби з догляду за новонародженими», — розповіла виконавчий директор Фонду Оксана Живага.


Через військові дії сім’я Хіцових два роки тому стала вимушеними переселенцями з Луганщини. Нині їх дім у Тернівці (Дніпропетровська область). До цього сім’я поблукала по багатьох містах у Чернігівській, Житомирській та Київській областях.


«За ці два роки ми не отримували жодної допомоги. Дізнавшись про Фонд Олександра Вілкула «Українська перспектива», звернулися й одразу отримали підтримку. Дякуємо волонтерам Фонду та особисто Олександру Вілкулу за турботу, — сказала Олена Хіцова, мама новонароджених Насті і Ярослава. — Народження тут наших первістків — велике щастя».

 

Довідково


«Українська перспектива» ще в 2014 році стала першим фондом, який почав надавати системну допомогу людям, що постраждали від війни, — переселенцям і пораненим.


Також Фонд системно допомагає, в тому числі продуктами харчування та медикаментами, ветеранам Другої світової війни, пенсіонерам, багатодітним сім’ям та багатьом іншим, хто опинився в біді. Так, напередодні Дня Перемоги Фонд передав ветеранам, учасникам бойових дій і дітям війни сертифікати на придбання медикаментів.


Вл. інф.