Генеральною прокуратурою України заявлено вимоги до Окружного адміністративного суду м. Києва щодо скасування постанов Верховної Ради АР Крим про підпорядкування керівництву автономії районних державних адміністрацій, створення окремої системи судів, міністерств та республіканських органів влади Криму.
Крім того, Генпрокуратура вимагає скасувати незаконні постанови про незалежність Криму і міста Севастополя та рішення щодо діяльності телерадіокомпанії «Крим» і радіотелевізійного центру.
13 березня поточного року судом задоволено вимоги прокуратури та дію згаданих рішень Верховної Ради АР Крим зупинено. У зв’язку з цим їх виконання є незаконними діями.
... те саме з рішеннями Севастопольської міськради
Генеральною прокуратурою України оскаржено до Окружного адміністративного суду м. Києва незаконні рішення Севастопольської міської ради про незалежність Автономної Республіки Крим і міста Севастополя та про проведення загальнокримського референдуму.
За ініціативою прокурора вчора суд зупинив дію згаданих рішень.
Зважаючи на це, будь-які дії, спрямовані на їх виконання, є незаконними та вважаються такими, що вчинені без відповідних правових підстав.
Прес-служба Генеральної прокуратури України.