Усі 67 тварин із зоозони на Монастирському острові Дніпра протягом вересня переїдуть до "Feldman Ecopark", що на Харківщині. Разом із ними передадуть звичні для звірів вольєри або частини огорож.

 

Як розповів заступник міського голови -- директор департаменту комунального господарства і капітального будівництва міськради Михайло ЛИСЕНКО, дніпряни виїжджали до екопарку і обстежили його. Він запевнив журналістів, що там створено сучасні умови для перебування тварин, тож чотирилапі та пернаті переселенці нарешті житимуть комфортно. Переїдуть усі звірі, проте ведмеді поки що не отримають постійної прописки і будуть на Харківщині тимчасово. Для них підшукують варіанти в різних місцях, навіть ведуться перемовини із Білоруссю. "Ми нікого не залишимо напризволяще", -- наголосив заступник міського голови.

 

Як розповів Михайло Лисенко, тварин на Харківщину вирішили передати безплатно. Озвучив він і остаточну вартість мешканців дніпровської зоозони. Так, верблюда, наприклад, оцінено у 390 гривень без ПДВ, віслючка -- у 200, страуса -- у 219. Ці цифри, власне, свідчать про нинішній стан тварин. Транспортуватимуть їх коштом приймаючої сторони, окрім того, вирішується питання щодо обстеження і вакцинації.

 

Наразі міська влада розглядає декілька варіантів, що саме буде на місці зоозони на Монастирському острові, все обіцяють винести на обговорення. Зокрема, як пілотний проект Дніпро наступного року, можливо, придбає пару волів, щоб вони гуляли парком імені Шевченка й "косили" траву природним способом. Також розглядається варіант запровадження в парку кінних поліцейських патрулів. Для цього планують придбати шість коней. Нагадаємо, що раніше міська влада вирішила закрити зоозону в Дніпрі через неможливість забезпечити там належні умови утримання тварин із дотриманням усіх санітарних норм.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України