У прифронтовому селищі Сартана поблизу Маріуполя до свята після капітального ремонту запущено гілку водоводу по вулиці Соборній. За словами головного інженера маріупольського міськводоканалу Сергія Коваля, комунікації було прокладено 50—60 років тому, і сьогодні ведеться їх планомірна заміна із застосуванням нових сучасних матеріалів за рахунок коштів комунального підприємства. Незважаючи на обстріли, що не припиняються, непросту роботу виконує місцева ділянка, яку очолює Олександр Дженчако.


Житель вулиці Соборної Володимир Ягмурджі, як і решта, задоволений ремонтними роботами. «Вода з крана бігла тонкою цівкою, іноді й узагалі не доходила до нас. І от нарешті, завдяки наполегливості громади й селищної ради, проблему вирішено».


За словами селищного голови Олександра Куркчі, покращиться водопостачання в місцевих лікарні, школі, дитячому садку, та й просто в будинках жителів. «Примітно, що ремонтні роботи почато саме з вулиці Соборної, на якій рік тому в результаті обстрілу з непідконтрольної території загинули люди, були зруйновані будівлі. Мені здається, дуже важливо, щоб жителі розуміли: вони не кинуті державою й владою напризволяще. Тому, незважаючи на складну ситуацію по лінії фронту, для нас такі ремонти — повернення до нормального мирного життя».

Маріуполь.