Відділення поштового зв'язку Миколаївка-2 Донецької дирекції УДППЗ "Укрпошта" урочисто відкрили після капітального ремонту. Це найбільше в місті енергетиків відділення, яке обслуговує кілька тисяч мешканців. Заклад істотно постраждав у результаті бойових дій 2014 року. У будівлі було вибито вікна, зруйновано дах.

 

На знімках:

 

почесні гості урочисто перерізали стрічку на вході

 

вхід до відремонтованого відділення зв'язку

 

Поштове відділення відновлено в рамках Програми Розвитку ООН, яка фінансується урядом Японії, повідомили в обласній дирекції "Укрпошти". Ремонт тривав близько півроку. Наразі центральне відділення зв'язку в Миколаївці складається з двох приміщень, кожне з яких має власний вхід. Крім того, як зазначають співробітники, приємним подарунком стали нові велосипеди для листонош.

 

Право урочисто перерізати стрічку і відкрити відновлене відділення зв'язку було надано Надзвичайному і Повноважному Послу Японії в Україні Шигекі СУМІ, голові Донецької обласної державної адміністрації Павлу ЖЕБРІВСЬКОМУзаступнику директора ПРООН в Україні Блерті ЧЕЛЕ, директору з технології УДППЗ "Укрпошта" Людмилі КУЗНЕЦОВІЙ, директору Донецької дирекції УДППЗ "Укрпошта" Олексію ПУШКІНУ.

 

Після екскурсії відновленим відділенням гості змогли відправити листівки на будь-яку адресу. Потім усі присутні взяли участь у відкритті "Алеї дружби" в цьому ж місті.

 

"Сьогодні уряд Японії, Представництво ООН надає нам дуже важливу допомогу у відбудові зруйнованої інфраструктури. Але не менш важливою є і моральна та політична підтримка Україні від Японії та усієї світової спільноти у цей складний для нас час. За кошти японського народу вже відбудовано лікарню, пошту та трансформаторну станцію в Миколаївці, насосну станцію в Краматорську, багато життєво важливих об'єктів у Словянську, Бахмуті та інших містах Донеччини. Український народ, громада Донеччини буде завжди пам'ятати про ту допомогу і підтримку, яку надає нам Японія", -- відзначив Павло Жебрівський.

 

Станом на сьогодні внесок Уряду Японії для відбудови Донецької та Луганської областей у рамках Програми Розвитку ООН становить майже 19 млн. доларів, зазначають в обласній державній адміністрації.

 

"У цей складний для України час, -- наголосив Шігекі Сумі, -- уряд Японії, народ Японії стоять пліч-о-пліч з Україною, незважаючи на те, що наша країна -- дуже далеко від України. Ми вважаємо, що принципи, за якими має існувати міжнародна спільнота, ніколи не мають бути порушеними. Саме тому Японія ніколи не погодиться з окупацією Криму Росією. Ми ніколи не погодимося на дестабілізацію Росією ситуації на сході України. Японія продовжуватиме санкції проти Росії. Наш народ і надалі надаватиме фінансування на відновлення шкіл, дитячих садочків, лікарень та інших життєво важливих об'єктів, зруйнованих на сході України".

 

Ліна КУЩ.

Фото Ганни ПОПОВОЇ.

 

Голос України