Вантаж із ліками доправлено до Вінниці з американського міста-побратима Бірмінгем (штат Алабама, США). Системи для переливання крові, катетери, перев'язочні матеріали, одноразові хірургічні інструменти, засоби для індивідуальної гігієни -- ці та інші медичні препарати і матеріали вінничани передадуть на передову в підрозділи, де служать земляки, а також у мобільний шпиталь у зоні АТО.

 

-- Ми отримали також препарати, що використовуються у польових умовах для зупинки кровотечі, -- наголосила радник міського голови Вінниці з міжнародних питань Ольга ПАРВАДОВА. -- Завдяки їм поранений боєць може самотужки  спинити кров. Для нашої країни такі препарати рідкісні. Уже на цьому тижні передамо їх на Донбас разом із допомогою, що її зібрали вінничани.

 

Міський голова Вінниці Сергій МОРГУНОВ уточнив, що американці з Бірмінгема першими відгукнулися на листи міської влади, надіслані до керівників міст-побратимів Вінниці, з проханням підтримати захисників нашої країни. За його словами, це вже четвертий вантаж гуманітарної допомоги, що надійшов з Бірмінгема. У відповідь міська влада надсилає листи-подяки побратимам, які матеріально й морально підтримують тих, хто нині захищає незалежність України.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України