У Дніпрі відкрили сучасний реабілітаційний центр для дітей-аутистів. Щорічно він прийматиме майже 15 хлопчиків та дівчаток до семи років. Із ними займатимуться досвідчені педагоги, які знайомі із програмами французьких та американських фахівців. Вони допомагатимуть малюкам соціалізуватися та підготуватися до школи, повідомляє прес-служба ОДА.

 

Фото прес-служби ОДА.

 

Під центр виділили окрему одноповерхівку -- колишню трудову майстерню, де стояли верстати 30-х років. Її реконструювали, зокрема, полагодили покрівлю, утеплили фасад, встановили нові вікна, замінили всі комунікації. Нині тут розмістилися навчальні кабінети з новими меблями та навчальними посібниками, ігрові з розвиваючими іграми, соляна кімната та міні-лазня.

 

Заняття у центрі орієнтовані на індивідуальний підхід. Методики фахівці обирають безпосередньо під час роботи із особливими дітьми. Так, моторику рук розвивають за допомогою ліпки, малювання, створення ляльок. Усі уроки проходять під музику. Тут не лише навчатимуть, а й консультуватимуть. Батьки можуть звертатися сюди по поради та посібники.

 

На створення закладу з обласного бюджету було виділено понад 2 мільйони гривень. Це перший в регіоні державний центр для реабілітації дітей-аутистів.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України