Фахівці ГУ Держпраці у Дніпропетровській області провели перевірку ПАТ «Дніпрометробуд» щодо заборгованості з виплати заробітної плати перед 136 працівниками підприємства. Як ідеться у повідомленні відомства, згідно з українським трудовим законодавством, оплата праці співробітникам має бути першочерговою, решта платежів мають здійснюватися роботодавцем лише після виконання зобов’язань перед працівниками. Так, під час перевірки «Дніпрометробуду» спеціалісти служби проаналізували надходження та використання коштів на рахунках підприємства.

 

За результатами перевірки виявлено порушення вимог законодавства. На ім’я керівника ПАТ винесли припис щодо їх усунення, а на винних посадовців накладено адміністративні та фінансові стягнення. На виконання припису роботодавцем у повному обсязі було виплачено заборговані працівникам із вересня 2015 року по липень 2016-го 4,776 млн. грн.


Працівники ПАТ «Дніпрометробуд» неодноразово проводили акції протесту з вимогою розрахуватися з ними. Зокрема, 17 червня близько трьох десятків із них мітінгували перед міськрадою із плакатами «Діти хочуть їсти», «Як прожити 9 місяців без зарплати» тощо.

Дніпропетровська область.