У центрі Полтави врочисто відкрили оновлений стадіон «Динамо». 

Кілька його майданчиків для гри у футбол, волейбол і великий теніс та різноманітних тренувань упродовж багатьох років використовували право-охоронці та спортсмени-аматори. Тепер повністю переобладнане велике футбольне поле «вдягнули» у штучне покриття, що відповідає найвищим міжнародним стандартам. Тож тут можуть демонструвати свою майстерність і професіонали. Хоча постійно на цій ошатній «поляні» гратимуть насамперед аматорські дитячі, юнацькі та дорослі команди. Фахівці стверджують, що якість такого покриття дає змогу «орати» це поле бутсами і кедами хоч 24 години на добу...

Водночас біля нього з’явилися сучасні трибуни на 300 місць. За п’ять місяців капітально відремонтували також адмінприміщення, роздягальні з душовими кабінами, встановили електронне табло й освітлення. Таку масштабну реконструкцію здійснили завдяки спільним зусиллям обласної та міської влади, спонсорів і найдіяльнішій підтримці Федерації футболу України, яка втілювала в життя відповідну програму УЄФА. Загалом на оновлення стадіону витратили 11 мільйонів гривень, левова їх частка надійшла до Полтави зі столиці.

Виступаючи на відкритті стадіону, народний депутат України, президент ФФУ Андрій Павелко подякував усім причетним до наближення цієї події за наполегливу і злагоджену роботу. Кращим із них він вручив заслужені відзнаки, а юним футболістам, серед яких була й група вимушених переселенців, — ще й м’ячі (на знімку). Керівник федерації висловив сподівання на те, що на цьому полі вже в найближчому майбутньому заяскравіють справжні футбольні зірки. У згаданих урочистостях узяв участь народний депутат України від Полтавщини Костянтин Іщейкін. Одразу після них на новій «поляні» відбулися перші футбольні баталії.

Полтава.

Фото автора.