За кілька днів кількість померлих від отруєння сурогатною горілкою в Харківській області перевищила два десятки осіб. Ще приблизно таку само кількість людей госпіталізовано після вживання неякісного спиртного.

Прокуратура Харківської області повідомила, що спільно зі слідчими Державної фіскальної служби й співробітниками СБУ нарешті встановила особу виробника сурогатного алкоголю, що спричинив смертельне отруєння людей у декількох районах Харківської області.
Як повідомила прес-служба прокуратури області з посиланням на начальника відділу прокуратури області Артура Оганнісяна, найімовірніше, виробником є 27-літній харків’янин. У результаті обшуків, проведених у вівторок, вилучено понад 4 тонни спиртовмісної рідини. У виявленому цеху підроблений алкоголь розливався і в тетрапаки, і в скляні пляшки. Установлено й імовірний канал поставки сировини для виготовлення цієї смертельно небезпечної продукції. Це один із сусідніх із Харківською областю регіонів.
У прокуратурі також повідомили, що підозрюваними виступають і власники магазинів, які реалізовували спиртне.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення товарів із недоброякісної сировини, що спричинило отруєння людей) КК України.
Інформацію з розслідування справи про отруєння сурогатним алкоголем заслухають на черговій сесії облради. Депутати глибоко стурбовані ситуацією навколо низки отруєнь контрафактним алкоголем у населених пунктах регіону. «Кількість людей, які звертаються по медичну допомогу, збільшується, як і, на жаль, кількість жертв отруєння. Такого кричущого випадку масового отруєння алкоголем у Харківській області не було за всі роки незалежності України. Вимагаємо від відповідальних за розслідування структур якомога швидше й ретельніше провести слідчі дії у зв’язку з отруєнням контрафактним алкоголем в області й вилучити смертоносне зілля з торговельного обігу, знайти й передати до рук правосуддя його виробників», — ідеться в оприлюдненій заяві.
До місцевих ЗМІ передано інформаційні ролики з попередженням про тяжкі наслідки вживання сурогатного алкоголю.

Харків.