Уже другий рік поспіль сім’ї з дітьми, які вимушено покинули свої домівки через військові дії на сході, отримують системну допомогу від фонду Олександра Вілкула «Українська перспектива». Багато родин звертаються регулярно, тому що знають: без підтримки не залишаться. Серед таких — сім’я Андрєєвих. Марина разом із мамою, чоловіком і сімома дітьми два роки тому змушена була покинути рідний дім в Донецьку. Спочатку перебралися до Маріуполя. Там в 2014 році вони вперше отримали гуманітарну допомогу від Фонду «Українська перспектива».

Тепер сім’я переїхала до Дніпропетровської області. Знали, що й тут їм допоможуть. У вересні цього року народилася восьма дитина. «Укотре допомогли нашій родині, — каже Марина Андрєєва. — Відчуваємо турботу і віримо, що ми не одні. Щиро дякуємо народному депутатові від Опозиційного блоку Олександру Вілкулу та волонтерам фонду за таку допомогу». Жінка вірить, що поява на світ доньки Діани стане щасливим знаменням: «Сподіваємося, що всі біди залишаться позаду, а попереду — нормальне життя в мирі та благополуччі».

Родині Андрєєвих передано набір для новонародженої (підгузки, засоби гігієни, дитячу побутову хімію тощо). А старшій сестрі Діани Маші, якій виповнилося шість років, від фонду подарували теплий плед і яскравий м’ячик. Усі діти отримали розвиваючі та спортивні ігри, школярі — настільні лампи для виконання домашніх завдань і, звичайно, солодощі.

Фонд «Українська перспектива» також передав продуктовий набір для багатодітної сім’ї Олени Селіванових. До Дніпра вони приїхали з Маріуполя. Раніше доброчинці допомагали зібрати цих дітей до школи.
Фонд Вілкула також постійно підтримує фестиваль для дітей-сиріт «Мама + Я».

Фонд «Українська перспектива» в 2014 році перший почав надавати системну допомогу постраждалим від війни — переселенцям і пораненим.