Голови трьох обласних рад: Закарпатської — Михайло Рівіс, Полтавської —Олександр Біленький та Івано-Франківської — Олександр Сич, підписали у Полтаві тристоронній меморандум про співпрацю (на знімку).

— Ідея підписання цього документа виникла спонтанно, — наводить слова голови Закарпатської облради Михайла Рівіса його прес-служба. — Під час спільних відряджень ми домовилися, що спілкування матиме більше користі, якщо оформимо його у вигляді меморандуму. Кожна область має унікальні можливості та звичні проблеми. Наша, зокрема, володіє унікальним досвідом транскордонного співробітництва. А ще ми переконані: якщо узгоджувати наші позиції та дії, тоді зможемо впливати на рішення Верховної Ради і Кабміну.

Та все ж ініціював підписання документа Олександр Біленький.

— Ми часто з головами обласних рад обмінюємося досвідом із вирішення багатьох питань. Мабуть, уже настав той час, коли ми повинні налагоджувати зв’язки, зокрема економічні, культурні, освітні, наукові, спортивні. Сьогодні ми робимо перший крок. Хочеться, щоб у майбутньому така взаємодія переросла в такий інструмент впливу, як рада голів обласних рад, — наголосив Олександр Біленький.

На переконання керівника Івано-Франківської облради Олександра Сича, підписання документа допомагатиме впорядковувати, «зшивати» та будувати єдину Українську державу: «Саме місцеве самоврядування є лакмусовим папірцем демократії для Європи. Ми готові й хочемо обмінюватись досвідом у сфері науки, освіти, культури і спорту. Зокрема, мене цікавить питання, як депутати Полтавської обласної ради впорядковують питання користування надрами, які є напрацювання. У нас, наприклад, діє Програма місцевого самоврядування».

З ухвалою тристороннього меморандуму голів обласних рад привітав народний депутат України з Луганщини Сергій Шахов: «Цей документ — історична подія. Сьогодні на Полтавщині зібралися і схід, і захід, і центр. Це свідчить, що Україна — єдина».

Закарпатська область.

 

 

Під час підписання документа (зліва направо): Олександр Сич, Олександр Біленький, Михайло Рівіс.

Фото надано прес-службою облради.