Музей української домашньої ікони та старожитностей, що в місті Радомишль на Житомирщині, відзначив п’ять років з часу створення. Привітати його засновницю Ольгу Богомолець та колектив цього закладу до замку «Радомисль» прибули, зокрема, посол ООН в Україні Янтомас Хімстра, надзвичайні та повноважні посли Франції, Румунії, Словенії, Литви.

«Ще п’ять років тому, коли ми боролися з рейдерами, які нам не давали відкрити музей, я думала, чи приїдуть сюди хоча б сто осіб, потім думала, чи приїде тисяча, потім, коли вже був десятитисячний, думала, ну невже я колись доживу, що вже буде сто тисяч. Стотисячного відвідувача ми пропустили, тому що вже перевалило за сто тридцять тисяч. І я тепер абсолютно впевнена, що дочекаюсь і мільйонного відвідувача», — розповіла Ольга Богомолець.

Під час відзначення п’ятої річниці музею тут лунала музика, проводилися майстер-класи. Запам’ятався гостям показ етнічного одягу для дітей від майстерні «Аденчик-Баденчик». Автор ідеї Вікторія Щербань зазначила, що це традиційний одяг для Центральної України. Демонстрували одяг діти з села Хотів, що під Києвом (на знімку). Цікавинкою свята став виступ «Бовсунівських бабусь», які, незважаючи на поважний вік, здивували гостей бадьорістю та енергійністю.

Житомирська область.

Фото Катерини ТАРАНОВСЬКОЇ.