Сім міст Одеської області підписали меморандум про взаєморозуміння стосовно партнерства в галузі підвищення енергоефективності й сприяння використанню джерел чистої енергії в містах із Проектом USAІD «Муніципальна енергетична реформа в Україні».


Меморандум підписали представники міст Балта, Білгород-Дністровський, Болград, Ізмаїл, Рені, Чорноморськ і Южне, а також керівник проекту USAІD «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Діана Корсакайте.

Проект USAІD покликаний допомагати містам у плануванні, управлінні та фінансуванні діяльності в сфері чистої енергії та енергоефективних проектів. Експерти Проекту надаватимуть муніципалітетам допомогу із проведення енергоаудитів комунальних систем (наприклад, теплопостачання, водопостачання та водовідведення, міського освітлення або інших за погодженням) і типових будинків.


Крім того, містам-партнерам Проект USAІD надаватиме підтримку з підготовки та впровадження інвестиційних проектів для підвищення енергетичної ефективності й використання альтернативних джерел енергії.


Проект також допоможе містам з розробкою й реалізацією стратегії інформаційної кампанії з енергоефективності в багатоквартирних будинках і відповідального ставлення громадян до використання наявних енергетичних ресурсів і джерел чистої енергії в регіоні.


Одеса.